Sűrített tejes keksz csokival és dióval - Blogkóstoló 17.

  • 2014.07.17.
  • 2

Ezt a nagyon-nagyon finom kekszet sütöttem a 17. Blogkóstolóra, melynek a háziasszonya Ági (A tetovált lány konyhája)Izabella blogját sorsolta nekem (Abroszra való), akitől jó néhány receptet ki is néztem, de végül ez az egyszerű, de annál finomabb keksz lett a befutó. Ez az igazi 20 perces sütemény, mert lehet kezdeni a sütő bemelegítésével, a hozzávalók összekeverése 5 perc, a formázás is hamar megvan, a sütés pedig maximum 10-12 perc.Sajnos viszont, hogy eltüntetni sem tart tovább. Az alaprecept itt található: Sűrített tejes keksz ...A hozzávalókhoz azt írom le, amit én használtam hozzá.Hozzávalók:8 dkg puha vaj,15 dkg natúr joghurt,1 tubus cukrozott sűrített tej (ez 17 dkg),30 dkg liszt,2 teáskanál sütőpor,1/2 teáskanál szódabikarbóna,10 dkg étcsokoládé,egy nagyobb maréknyi dió.Elkészítés:A sütőt előmelegítem 180 fokra, a sütőlapra sütőpapírt vágok.A lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával elkeverem. A vajat a joghurttal és a sűrített tejjel kikeverem, majd összekeverem a liszttel.
A csokoládét és a diót kisebb darabokra vágom és a tésztához adom. Nedves kézzel kisebb gombócokat formázok a tésztából és kissé lelapítva a sütőpapírra pakolom.A sütőben kb. 10-12 perc alatt megsül, de függ a sütőtől és a keksz nagyságától is.
A receptet köszönöm szépen, más variációban is ki fogom próbálni, pl. valamilyen aszalt gyümölccsel, vagy kókusszal.

Címkék

Keksz