Diós-kakaós torta

  • 2014.05.04.
  • 9

Ez volt a Húsvéti tortánk! Igazán egyszerű és költségkímélő. Tetején tejszínhab és kakaó. A tejszínhab azért így került a tortára, mert igazán nem akart felverődni, ezért csak rákanalaztam és megszórtam kakaóporral.Hozzávalók:A piskótához:6 db tojás,6 evőkanál cukor,5 evőkanál liszt,2 evőkanál kakaó,2 mokkáskanál ecet,A krémhez:1/2 liter tej,3 evőkanál liszt,3 evőkanál darált dió,20 dkg puha vaj,25 dkg porcukor,2 evőkanál kakaópor,A tetejére:2 dl tejszínhab,1 cs. habfixáló,1 evőkanál porcukor,hajszálnyi kakaópor.Elkészítés:A piskótához a tojások fehérjét az ecettel elkezdem felverni, apránként hozzáadom a cukrot és amikor már kemény a hab, egyesével beledolgozom a tojások sárgáját. Végül a kakaóval összekevert lisztet rászitálom a krémre több részletben és óvatosan beleforgatom.24 cm-es tortaformában 180 fokon sütöm. Ha kihűlt 3 lapba vágom.A krémhez a tejet a lisztet és a diót összefőzöm, kihűtöm. A puha vajat a porcukorral és a kakaóval kikeverem, majd beledolgozom a főzött krémet is.Kívül-belül betöltöm a piskótát. A tetejére a porcukorral és habfixálóval felvert tejszínt kanalazom, majd a hajszálnyi kakaóporral megszórom.

Címkék

Torta