Őszibarack leves

  • 2013.03.10.
  • 4

Ki ne szeretné a gyümölcslevest? Nemcsak a gyerekek kedvence. Az ősszel eltett nap érlelte barackok akadtak a kezembe, a hosszú tél után mindenki vágyik a vidám színekre, így jutott eszembe az édeskés könnyed leves ötlete. Hiszen ez a recept bármikor elkészíthető, ha nem a nyári gyümölcs szezonban készítjük el, akkor őszibarack befőttet használjunk hozzá, természetesen a finom ízén ez nem változtat.Hozzávalók:1 kg őszibarack / vagy 2 üveg őszibarack befőtt2 dl 20 %-os főzőtejszín1 csomag vaníliás cukor1 rúd fahéj1 narancs héja1/2 narancs leve1-2 ek. kristály cukorA gyümölcsöt meghámozzuk, majd
apróra vágjuk és egy fazékba tesszük,annyi vizet öntünk rá, hogy az félig ellepje. Ha befőttet használunk a levét öntsük bele, ebben az esetben a hozzáadott cukor mennyiségével csínján bánjunk, nehogy túl édesítsük a levest.A levest cukorral, fahéjjal, reszelt friss narancshéjjal ízesítjük és egy fél narancsnak a levét is bele csavarjuk. A szétfőzött gyümölcsöt botmixerrel összeturmixoljuk és hozzáadjuk a tejszínt, majd felforraljuk.A leves hidegen és melegen is fogyasztható, a tetejét tálaláskor meghinthetjük egy kis fahéjjal és reszelt narancshéjjal. Jó étvágyat!