Málnás álom (sütés nélkül)

  • 2020.10.27.
  • 4

Bizony elég régen jelentkeztem recepttel, nem nagyon van időm blogolni, lefoglal a munka. Mostanában a konyhai dolgokra kevés idő jut, ez a sütés nélküli gyümölcsös finomság is még a nyáron készült. Bármikor összedobható ez a gyors desszert, én is fagyasztott málnából készítettem. Ez nem igazán őszi finomság, de én bármikor szívesen elfogyasztom ezt álom sütit. :)
Málnás álom (sütés nélkül)Hozzávalók:120 g Korpovit keksz (vajas keksz vagy háztartási keksz is használható)Krémhez:400 g görög joghurt2 dl habtejszínédesítőszer ízlés szerintA málnás réteghez:300 g fagyasztott málna2 evőkanál útifűmaghéj (helyettesíthető zselatinnal)édesítő ízlés szerint Díszítéshez:málnaElkészítés:A málnát botmixerrel pürésítjük. A gyümölcspürét ízlés szerint édesítjük, majd
gázra tesszük és 2-3 perc alatt összefőzzük. Ha kihűlt a gyümölcsszósz belekeverjük az útifűmaghéjat. Egy kicsit várunk, hogy bezselésedjen a gyümölcs.A görög joghurtot ízlés szerint édesítjük. A tejszínből gépi habverő segítségével kemény habot verünk, majd hozzáforgatjuk a megédesített görög joghurthoz.A Korpovit
keksz felével kirakjuk a kerámia forma alját. A kekszrétegre rákenjük a málnás zselé felét, majd arra ráöntjük a tejszínes-joghurtos krém felét. Ezután egy sor keksz következik, amire rákenjük a maradék málnazselét. A gyümölcsös rétegre rásimítjuk a maradék tejszínes-joghurtos krémet. Az összeállítás tetejét málnaszemekkel díszítjük és egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon.