Sült túrós süti eperrel és mandulás morzsával

  • 2020.08.09.
  • 6

Helyfelszabadító hadműveletet történt a fagyasztóban, így az epret fel kellett használni. A gyümölcs ebben az egészséges, alacsony szénhidráttartalmú túrós sütiben végezte. Mindenki elégedett volt vele. Meggyel, áfonyával vagy őszibarackkal is isteni lesz! :)Sült túrós süti eperrel és mandulás morzsávalHozzávalók:A túrómasszához: 500 g túró30 g őrölt mandula10 g útifűmaghéj (zabliszttel helyettesíthető)2 tojás200 g tejföl ízlés szerint édesítőcsipet sókevés vaníliakivonat300 g eperA morzsához:60 g zabpehelyliszt20 g őrölt mandula30 g vaj30 g eritrit (vagy másmilyen édesítő)Elkészítés:Egy nagyobb tálba tesszük a túrót. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, az édesítőt, a csipet sót és a vaníliakivonatot. Minden hozzávalót botmixerrel összedolgozunk. Ezt követően az őrölt mandulát és az útifűmaghéjat is belekeverjük. A túrómasszát kivajazott kerámiaformába simítjuk és az eperszemeket belenyomkodjuk.
A zabpehelylisztet, az őrölt mandulát és az eritritet összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A mandulás morzsát rászórjuk a sütemény tetejére és előmelegített sütőben toljuk, körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.