Banános-meggyes kevert süti

  • 2020.07.11.
  • 2

A kevert sütik
a világ legegyszerűbb és leggyorsabb finomságai közé tartoznak. Nyáron különösen szezonjuk van, hiszen friss gyümölccsel készíthetjük. Nálam most egy banános tészta készült meggyel. Az alábbi receptet módosítottam egy kicsit. Ajánlom, mert a banán és a meggy nagyon jól passzolnak egymáshoz.Banános-meggyes kevert sütiHozzávalók:A kevert tésztához: 1 tojás125 g cukor1 közepes banán 80 ml olaj250 ml tej200 g liszt50 g zabpehelylisztfél tasak sütőporA tetejére:10-15 dkg meggyElkészítés:Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a zabpehelylisztet és a sütőport.A banánt botmixerrel pürésítjük.
A meggyet kimagozzuk. Egy másik tálba beleütjük a tojást és robotgéppel habosra verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd tovább verjük. A felhabosított cukros tojáshoz hozzáöntjük a banánpürét, az olajat, a tejet és elkeverjük a hozzávalókat. Ezután a a sütőporos lisztet is hozzáadjuk, majd a tésztát simára keverjük.
A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, a tésztát beleöntjük és elsimítjuk. A tészta tején elosztjuk a magozott meggyet. A süteményt előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, kockára vágva tálaljuk.