Ribizlis joghurttorta

  • 2020.06.24.
  • 7

Nagyon szeretem a joghurttortát, ezért sokszor készítettem már különböző ízben, színben. A hétvégén ribizlit használtam hozzá. Nagyon finom! ????Ribizlis joghurttortaHozzávalók: (18 cm-es tortaformához)A piskótához:2 tojás2 evőkanál eritrit1 evőkanál kakaó1 evőkanál mandulalisztA joghurtos krémhez:2 dl habtejszín400 g görög joghurtédesítő ízlés szerint10 g zselatin100 g ribizliTetejére:30 g ribizliElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, a fehérjéből pedig kemény habot verünk. A tojássárgás részbe beleforgatjuk a tojáshabot. Ezután beleszitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a mandulalisztet és óvatosan mozdulatokkal elkeverjük. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd a mandulalisztes-kakaós piskótamasszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A hideg habtejszínből kemény habot verünk. A görög joghurtot az édesítővel alaposan elkeverjük, majd a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk. A ribizlit is beletesszük. A zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd alacsony lángon meglangyosítjuk. A langyos zselatinba elkeverünk két evőkanál joghurtos krémet, majd összekeverjük a többivel és a kihűlt piskótára öntjük. A torta tetejére ribizlit szórunk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.