Tejfölös túrótorta meggyel

  • 2020.05.22.
  • 1

A fagyasztó-ürítő projekt keretében egy adag meggy felhasználáshoz kellett kitalálnom valamit. Ezt a finomságot kreáltam. Nagyon könnyen elkészíthető túrótorta, ami krémes és szénhidrátot is alig tartalmaz. Tejfölös túrótorta meggyelHozzávalók:A túrókrémhez: 450 g túró2 tojásédesítő ízlés szerint 1 evőkanál vaníliakivonat50 g tejföl2 evőkanál keményítőA tejfölös krémhez:250 g tejfölédesítő ízlés szerint 1 tojás2 kiskanál keményítőA tetejére: 150 g meggy
Elkészítés:Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk.A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, az édesítőt, a tejfölt és a tojásokat.
Az egészet botmixer segítségével krémesre keverjük. A túrókrémbe a keményítőt belekeverjük, majd belesimítjuk a kivajazott tortaformába.
A tejfölt kikeverjük az édesítővel és a tojással. Végül belekeverjük a keményítőt. Az édes tejfölt ráöntjük a túrókrém tetejére, és elsimítjuk. A torta tetejére magozott meggyet teszünk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.