Sajtos-bazsalikomos túrótallérok

  • 2020.05.07.
  • 2

Régebben készítettem egy finom túrótallért, itt található a receptje. Ahhoz nagyon hasonlít ez a recept. Ezek a fehérjedús falatok nagyon kevés szénhidrátot tartalmaznak, teljesen alakbarát. Nyerő recept azoknak, akik diétáznak, cukorbetegek vagy csak odafigyelnek a szénhidrátbevitelükre.
Ebből nekem 27 darab tallér született. Sajtos-bazsalikomos túrótallérokHozzávalók:A tésztához: 500 g túró2 egész tojás3 evőkanál zabpehely1 kiskanál tönkölykorpa1 evőkanál útifűmaghéj 1 kiskanál só1 evőkanál bazsalikomA tetejére:reszelt trappista sajt Elkészítés:A túrót áttörjük, majd hozzákeverjük a sót, a két tojást, a zabpelyhet, a tönkölykorpát, az útifűmaghéjat és a bazsalikomot.
Az egészet összekeverjük, majd fél órát pihentetjük.A masszából kis golyókat formálunk, sütőpapíros tepsire rakjuk őket és egy evőkanál hátlapjával ellapítjuk.
A tallérok tetejét reszelt trappista sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.