Mandulás-rozmaringos kekszek lenmaggal

  • 2020.05.31.
  • 5

A rozmaring egy igen karakteres zöldfűszer, amit nagyon szeretek. Korábban már sütöttem rozmaringos ropogtatnivalókat, nagyon ízlett a rozmaringos-sajtos tallér és sajtos-rozmaringos tönkölyrúd is.
Az alábbi kekszekben a rozmaring aromája mellett a mandula, a sajt és a lenmag kellemes harmóniája dominál. Legközelebb dupla adagot csinálok, mert annyira ízlett. Ebből a tésztamennyiségből 38 db keksz lett.Mandulás-rozmaringos kekszek lenmaggalHozzávalók:80 g teljes kiőrlésű liszt50 darált mandula1 teáskanál só1 evőkanál lenmag1 evőkanál szárított rozmaring
30 g sajt3 evőkanál olaj3 evőkanál víz1 tojásElkészítés:Egy nagy tálba kimérjük a teljes kiőrlésű lisztet és a mandulát. Hozzáadjuk a sót, a lenmagot, a rozmaringot és a sajtot.
Mindent összekeverünk. A száraz részhez hozzáadjuk az olajat, a vizet, a tojást és az egészet összegyúrjuk. A tésztát 1 órán át pihentetjük. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd négyzet alakúra szaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már pirul a kekszek alja.