Chia puding epres joghurttal

  • 2020.05.01.
  • 6

A chia mag nagyon jó rostforrás, szénhidrátszegény és nem okoz hirtelen vércukorszint-emelkedést. A belőle készülő pudingot reggelire nagyon szeretem.
Ez most epres joghurttal készült, amihez fagyasztott gyümölcsöt használtam. Lassacskán itt lesz a a friss eper is, azzal még finomabb lesz.Chia puding epres joghurttalHozzávalók:A pudinghoz: 2 dl tej3 evőkanál chia magédesítő ízlés szerintAz epres joghurthoz:200 g görög joghurt150 g eper (nálam fagyasztott)édesítő ízlés szerintDíszítéshez:néhány szem eper Elkészítés:A tejet és az édesítőt egy tálba tesszük. Az édes tejbe beleszórjuk a chia magot, majd alaposan elkeverjük. Lefedve hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy bezselésedjen.
Az epret kiolvasztjuk és egy botmixerrel pürésítjük. Az eperpürét összekeverjük a görög joghurttal, majd ízlés szerint édesítjük. A kehely aljára teszünk a chia pudingot, majd ráhalmozzuk az epres joghurtot. Az édesség tetejét néhány szem eperrel díszítjük.