Mákos linzer házi meggylekvárral

  • 2020.03.08.
  • 0

A munkahelyemre szülinapom alkalmából aprósüteményt terveztem sütni. Az az ötletem támadt, hogy a jolly yokernek számító linzert viszek. Azután eszembe jutott, hogy a mákos ízesítést már egy ideje ki akarom próbálni. Nem is hezitáltam, elkészítettem
az omlós mákos linzert, amit házi meggylekvárral töltöttem meg. Nagyon ízlett a kollégáimnak, többen elkérték a receptjét is. A mákos linzerhez nagyon jól passzol a kissé savanykás meggylekvár, az összhatás szuper. :) Érdemes kipróbálni a klasszikus linzert más változatban is.Mákos linzer házi meggylekvárralHozzávalók:A tésztához: 200 g liszt100 g vaj50 g porcukorpici só1 tojássárgája2 evőkanál darált mák1 tasak vaníliás cukorTölteni:házi meggylekvárTetejére szórni:porcukorElkészítés:Egy mélyebb tálba a lisztet összekeverjük a csipet sóval, a darált mákkal, a porcukorral ls a vaníliás cukorral, majd a felkockázott hideg vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát egy órára hűtőbe tesszük pihenni.Miután letelt az idő, a tésztát lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd tetszőleges formákra szaggatjuk. A teli és a lyukas linzereket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük. A kihűlt linzerkarikákat meggylekvárral megtöltjük, a tetejüket porcukorral megszórjuk.