Joghurtos-túrós epres torta (szülinapi)

  • 2020.03.02.
  • 0

A kedvenc sütemények listáján nálam előkelő helyen állnak a túrós-gyümölcsös torták.
A szülinapomra is ilyet készítettem, méghozzá a kis piros kedvencemmel, az eperrel. Ezzel a tortával méltó módon sikerült megünnepelni a születésnapomat.
Bízom benne, hogy más
is kedvet kap az elkészítéséhez, az elfogyasztásakor
pedig olyan boldogságot érez, mint én és a családtagjaim. :)Joghurtos-túrós epres tortaHozzávalók: (18 cm-es tortaformához)Mandulalisztes piskótához: 3 tojás3 evőkanál eritrit3 evőkanál mandulaliszt1 kiskanál útifűmaghéjlisztJoghurtos-túrós krém:250 g túró200 g görög joghurtédesítő ízlés szerint1 kanál vanília kivonat12 g zselatinTetejére:300-350 g eper (nálam most fagyasztott)6 g színtelen tortazselé1,2 dl hígított eperszörpElkészítés:A tojássárgájákat az eritrittel habosra keverjük. Ezután a tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgájás részhez. Belekeverjük a mandulalisztet és az útifűmaghéj lisztet.
A piskótamasszát egy 18 cm-es tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)A túrót, a görög joghurtot, a vanília kivonatot az édesítővel alaposan elkeverjük. A kimért zselatint kevés vízben megduzzasztjuk, majd alacsony lángon meglangyosítjuk. A joghurtos-túrós részt összekeverjük a langyos zselatinnal. Ezután a krémet a kihűlt piskótára halmozzuk és elsimítjuk. A tortát néhány percre hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit dermedjen a krém. Ezután a torta tetejét kirakjuk eperrel. A eperszörpből tortazselét készítünk a tasakon lévő utasítás szerint, majd ráöntjük az eperrel kirakott tortára. Egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni, majd szeleteljük.