Mascarponés túrótorta aszalt szilvával

  • 2020.02.06.
  • 4

A túrótorták tárháza kimeríthetetlen. Ezt a variációt a mascarpone teszi igazán krémessé, az alapja pedig zabpehelylisztből készült. Aszalt szilvadarabkákkal fokoztam az élvezeti értékét, de más aszalvánnyal is finom lesz.Mascarponés túrótorta aszalt szilvávalHozzávalók:A tésztához:15 dkg zabpehelyliszt7 dkg porcukor1 kávéskanál sütőpor7 dkg vaj1 tojás A túrókrémhez:25 dkg túró50 dkg mascarpone140 g tejföl15 dkg cukor1 teáskanál vanília eszencia3 egész tojás 3 evőkanál zabpehelyliszt10 dkg aszalt szilvaElkészítés:Egy nagy tálba kimérjük a zabpehelylisztet, amihez hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, majd összekeverjük. Beletesszük a vajat, majd elmorzsoljuk a zabpehelylisztes keverékkel. Hozzáadjuk a tojást majd összegyúrjuk.
Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk. A tésztát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, majd beleigazítjuk a kivajazott formába. Egy villával megszurkáljuk a tésztát, majd előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.A túróhoz hozzáadjuk a mascarponét, a tejfölt, a cukrot, a vanília eszenciát, a tojásokat majd az egészet robotgéppel összekeverjük.
A krémbe belekeverjük a zabpehelylisztet és a kis darabokra vágott aszalt szilvát. Ráöntjük a túrókrémet az elősütött alapra, majd 40-45 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, szeletelhetjük.