Almás fahéjas zabkeksz

  • 2020.02.25.
  • 9

Már néhányszor kitértem az otthon készített keksz minden előnyére, így most erről nem írok. Ez a zabkeksz nem a ropogós, hanem inkább a puhább fajta. Nagyon finom és süléskor ínycsiklandó illatok lengik be a konyhát. :)Almás fahéjas zabkekszHozzávalók:10 dkg apró szemű zabpehely10 dkg teljes kiőrlésű liszt1 nagyobb alma reszelve10 dkg vaj1 egész tojás3 evőkanál cukorfél tasak sütőpor1 kiskanál fahéj1 marék mazsolaegy csipet sóElkészítés:Egy nagyobb tálba szórjuk a zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót. Minden összetevőt összekeverünk. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ezután a mazsolát is beleszórjuk.
Beleütjük a tojást, majd a vajat is hozzáadjuk és az egészet összedolgozzuk. Amikor összeállt a tészta, a kezünkkel kis gombócokat formázunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk és egy kanállal lelapogatunk. A kekszeket előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.