Baconos-gombás minipizzák

  • 2020.01.12.
  • 3

A blogon van egy szalámis minipizza recept.
A mostani
minipizzáknak a tésztája megegyezik a szalámiséval, csak a formájuk (háromszög, négyszög) és a feltétjük más. Azon felül, hogy finomak, cukik is. A receptet leírom újból.Baconos-gombás minipizzákHozzávalók:A tésztához:30 dkg liszt1 tojássárgája1,5 dkg élesztő0,5 dl tej1 dl tejföl5 dkg olvasztott vaj
1 teáskanál cukorfél evőkanál sókéshegynyi bors1 kiskanál oregánó1 kiskanál bazsalikom1 kiskanál rozmaringA tetejére:pizzakrém4-5 szelet baconszelet5-6 darab gomba10-12 dkg sajtElkészítés:Az élesztőt felfutattjuk a langyos, cukros tejben. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojássárgáját, a sót, a fűszereket, a vajat, majd az egészet jól összedolgozzuk. Közepesen lágy tésztát gyúrunk. Ezután a tésztát 30 percig langyos helyen pihentetjük.Amíg pihen a tészta a bacont felkockázzuk és a gombákat kis darabokra szeleteljük. A sajtot lereszeljük.A tésztát pihentetés után 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, háromszög és négyszög formájú kiszúróval kiszaggatjuk. A minipizzákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A minipizzák mindegyikét megkenjük pizzakrémmel, majd baconkockákat és gombaszeleteket teszünk rájuk, végül reszelt sajttal megszórjuk.A minipizzákat előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt megsütjük.