Meggyes-mákos túrófelfújt

  • 2019.12.03.
  • 1

Még november elején készítettem ezt a túrófelfújtat. Nem nagy ördöngösség, de mégis ahogy a túró, a mák és a meggy íze összeolvad, az valami csoda. Ráadásul igazi alakbarát édesség, cukor és liszt sincs benne.

Meggyes-mákos túrófelfújtHozzávalók:4 tojás50 dkg túró1 dl tejfölédesítő ízlés szerint2 evőkanál darált mák2 evőkanál vaníliás pudingpor1/2 citrom reszelt héja2 marék magozott megyElkészítés:A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót a tojássárgákkal és a tejföllel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az édesítőt, a darált mákot és a reszelt citromhéjat.
A felvert fehérjehabot óvatosan beledolgozzuk a túrókrémbe, majd belekeverjük a keményítőt is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. A tetejét magozott meggyel kirakjuk, majd előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végzünk, mielőtt kivesszük.