Banános-diós szelet

  • 2019.12.19.
  • 9

Van már banános püspökkenyér a blogon, kettő is, itt, meg itt. Mindkettő finom. Amit most hoztam, az karácsonyi hangulatú fűszerrel, fahéjjal és szegfűszeggel van ízesítve. Sütésekor mennyei illatok lengik be a konyhát, ami elhozza a karácsony varázsát. Aki nem akar bonyolult sütikkel bajlódni, az a karácsonyi asztalra is bátran elkészítheti, nem fog csalódni. Banános-diós szeletHozzávalók:A kevert tésztához: 15 dkg cukor3 tojás25 dkg liszt2 kiskanál sütőpor6 dkg darált dió0,5 dl olaj20 dkg
banánpüré0,5 dl tejkis kanál őrölt fahéjkis kanál őrölt szegfűszegDíszítéshez:
1 marék felezett dióElkészítés:A cukrot az egész tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a banánpürét, az olajat és elkeverjük.Egy tálban a lisztet, a sütőport, a darált diót, a szegfűszeget és a fahéjat összevegyítjük, majd a nedves részhez keverjük. A püspökkenyér formát sütőpapírral kibéleljük, majd a banános-diós tésztát beleöntjük, majd elsimítjuk. A tetejét felezett diószemekkel kirakjuk. A süteményt előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük. (kb.30-35 perc)