Könnyű diós kuglóf

  • 2019.11.23.
  • 0

Igazi őszi finomságot hoztam, diós kuglófot. Pihe-puha, könnyű tésztájú kevert süti, amelyet, ha elkészítünk biztos lesz a siker. :)Könnyű diós kuglófHozzávalók:A tésztához: 200 g liszt100 g őrölt dió4 tojás100 g vaj140 g natúr joghurtfél csomag sütőporegy csipet só180 g cukorA tetejére: kevés porcukorElkészítés:A lisztet elkeverjük a dióval, a sütőporral és a sóval.A szobahőmérsékletű vajat kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és azzal is habosra keverjük. Ebbe a tojásos-vajas részbe belekeverjük a lisztes keveréket.
Kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk a süteményt és kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a kuglóf. Rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintjük.