Ribizlis-túrós pohárdesszert

  • 2019.07.13.
  • 0

Édesapám kertjében termő ribizli felhasználásával egy könnyed túrós finomságot készítettem ma. Igazi jolly joker édesség, ha meleg van vagy valami gyors édességre vágyunk, hiszen nem kell bekapcsolni a sütőt és gyorsan összeállítható. A ribizli üde savanykás íze mellett mellett a pirított mandula és zabpehely csodafinom. Nem is ragozom tovább, ki kell próbálni.Ribizlis-túrós pohárdesszertHozzávalók: (2 pohárhoz)250 g túró200 g ribizli1 evőkanál joghurt1-2 kiskanál folyékony édesítő (ízlés szerint)10 g mandulapehely10 g zabpehely1 kiskanál vaj Elkészítés:A mandulapelyhet és a zabpelyhet késsel durvára aprítjuk, majd a keveréket egy kevés vajon serpenyőben megpirítjuk.Egy tálban a túrót, a joghurttal, az édesítővel és 100 g ribizlivel botmixer segítségével krémesre keverjük.
A pohár aljára teszünk egy kanálnyit a zabpelyhes mandulás keverékből, ezt követően jön a ribizlis túrókrém, majd egy kevés ribizli. A gyümölcsre szórunk egy kanálnyit a mandulás zabpehelyből, majd túrókrémmel zárjuk a rétegzést. A tetejét ribizlivel díszítjük.
A pohárdesszertet pár órára hűtőbe tesszük pihenni, hogy az ízek összeérjenek, utána kanalazhatjuk a finomságot.