Mákos-ribizlis joghurttorta

  • 2019.04.20.
  • 5

Nagy kedvencem a könnyed joghurttorta. Ez a ribizlis változat azért különleges, mert nem bolti joghurttal készült, hanem olyannal, amit én készítettem otthon házilag. A tortát a fanyar-édes joghurtkrém teszi
üdévé, amiben a ribizli édesapám kertjéből van. A csodás ízvilágon felül
a legjobb az egész sütiben, hogy bűntudat nélkül ehető, mert nincs benne se liszt, se cukor. Nagyon szuper édesség! :)Ezzel a csodafinom ribizlis joghurttortával kívánok minden kedves Olvasómnak, Bloggertársamnak áldott, boldog húsvétot! :)Mákos-ribizlis joghurttortaHozzávalók: (18 cm-es formához)A piskótához:2 tojás2 evőkanál eritrit2 evőkanál darált mák1 kiskanál útifűmaghéjlisztRibizlis joghurtkrémhez:350 g joghurt150 g ribizli60 g eritrit porrá őrölve10 g zselatinA tetejére díszíteni:30 g ribizliElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat az eritrittel habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habot. Ezután hozzákeverjük a darált mákot, majd az útifűmaghéjlisztet is belekeverjük. Egy 18 cm-es
tortaformát kizsírozunk, kilisztezünk
majd a mandulalisztes piskótamasszát egy spatulával egyenletesen
belesimítjuk. A piskótát előmelegített,
180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)Az ribizlit megmossuk és botmixer segítségével pürésítjük. A joghurtot a porrá őrölt eritrittel kikeverjük, majd hozzáöntjük a ribizlipürét és az egészet összekeverjük. A zselatint egy kis lábasba szórjuk, ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd belekeverjük a joghurtkrémbe. Ezután a krémet ráöntjük a kihűlt mandulalisztes piskótalapra. A ribizlis joghurtkrém tetejére díszítésként rászórjuk a ribizliszemeket, majd a tortát hűtőbe tesszük. A torta 2-3 óra múlva szeletelhető.