Meggyes-vaníliás kekszsütemény - diétás

  • 2017.05.27.
  • 4

Egy gyorsan elkészülő kekszes gyümölcsös finomságot hoztam, amihez nem kell bekapcsolni a sütőt. Az ötlet innen jött, én egy kicsit módosítottam a recepten, hogy diétásabb és egészségesebb legyen. Háztartási keksz helyett cukormentes korpovit kekszet használtam, a meggypudingot pedig nem pudingporból főztem, hanem útifűmaghéjjal készítettem. A végeredmény szuper lett! :) Nagyon megszerettem az útifűmaghéjat, szuperfoodnak számít, hiszen szénhidráttartalma alacsony, rosttartalma viszont magas. Ezenkívül az emésztőrendszert hatékonyan méregteleníti. Használjátok bátran, a kekszsütit pedig készítsétek el!:) Szerintem eperrel is isteni lesz! :)Meggyes-vaníliás kekszsüteményAz alaphoz:32 db korpovit kekszA vaníliás pudinghoz:4 evőkanál cukor1 tasak vaníliás pudingpor3,5 dl tejA meggyes pudinghoz:20-25 dkg meggycukor (ízlés szerint)0,5 dl víz50 g útifűmaghéjElkészítés: Egy tálcára lerakunk 16 darab korpovit kekszet.
A meggyes pudinghoz a meggyet lábasba tesszük, hozzáadjuk a vizet és a cukrot majd gázon felforraljuk az egészet. Ezt követően botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk az útifűmaghéjat.
Megvárjuk míg az útifűmaghéj bezselésíti a gyümölcsöt. Az elkészült pudingot egyenletesen a kekszekre terítjük.A vaníliás pudingport a cukorral és 1 dl tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is. A pudingot szokásos módon megfőzzük, gázra tesszük és folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük.
Az elkészült pudingot egyenesen a a meggyes pudingra rétegezzük.A tetejét befedjük egy réteg korpovit keksszel, majd kihűtjük, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Később a süteményt a kekszek mentén felszeleteljük.