Melyiket válasszam?

  • 2013.05.16.
  • 7


Figyelmesen megtekintve a képeket a saláta és a zöldséges ragu azonos az egyiken újburgonya a másikon pácolt lazac mellett. Biztosan sokan fogyasztanák együtt az egészet pedig külön- külön is igen tartalmas és laktató ételek.
Igazán nem nehéz a szétválasztó étrend szerint táplálkozni ilyen finom saláták és egy fenséges halszelet társaságában. Ez az egészséges táplálkozás  legegyszerűbb módja, ha nem keverjük egy étkezésen belül a  gabonaféléket és az állati fehérjéket. Az aranyszabály, melyet betartva nem terheljük túl szervezetünket, A vörös húsú halak mint a lazac gazdag omega3 olaj források. A fehér húsú halak segítik a testnedvek egyenletes eloszlását, és a citrusfélék levében történő pácolás pedig nem csak az ízeket gazdagítja, hanem ,segít szervezetünknek a halhús  lebontásában. Persze esszük mindezt finomítatlan növényi ételek kíséretében, ez azért fontos mert az ásványi anyagok nem tudnak érvényesülni fontos az a változatos összetétel ahogyan egy növényben, a gabonákban előfordulnak.gy a szelén a magnézium a kalcium, az E és D vitaminok egymással megfelelő kölcsönhatásban működnek megfelelően. Ezért is veszélyes a táplálékkiegészítők esztelen alkalmazása.
Mindezt a piacokon megjelenő új káposzta, sárgarépa, burgonya ihlette. Igaz ezek a termények még nem szabad földben teremnek de egy egy közülük változatosságot hoz étrendünkbe. A hozzájuk adott fűszernövények már teljes értékűek és a kertből vannak.
Káposzta saláta
2 adaghoz
egy negyed újkáposzta
egy sárgarépa
2 szál újhagyma
egy csokor kapor
egy evőkanál almaecet
egy evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
só, bors, lehet kis cukor ízlés szerint
A káposztát vékony szeletekre vágjuk, a sárgarépát lereszeljük, és besózzuk őket.
A hagymát és a kaprot összevágjuk. a zöldségek levét kinyomkodjuk, És minden hozzávalót jól összekeverünk. Kézzel!! Így megtörve átgyúrva könnyebben emészthetőek a nyers ételek. Az olaj és az ecet jól bevonja a zöldségek felületét, ettől még finomabb lesz a saláta.
Kapros-petrezselymes-vajas újburgonya
Ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel. A megtisztított újkrumplit vízben megfőzzük, itt félbevágtam őket.Leszűrjük,és a megolvasztott vajon megforgatjuk,majd a sok zöldbe is beleforgatjuk.
Zellerszár-spárgatök-paradicsom ragu
2 adaghoz
egy fejes újhagyma összevágva
egy kis spárgatök (tényleg nagyon kicsi) kis kockákra vágva
egy szál angol zeller azaz szárzeller kis kockákra vágva
5-6 kis paradicsom kis kockákra vágva
egy csokor zeller zöldje összevágva
egy kanál olíva olaj
só,bors
Egyszerre kezdjük párolni az összetevőket, kivéve a paradicsomot. Ez azt jelenti a hagymát sem sütjük meg előre. Amikor félig megpuhultak a zöldségek, vagyis még kicsit roppanósak, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk,és már csak éppen átmelegítjük, hogy a paradicsomkockák szét ne főjenek.