Fogasfilé párolt vajas brokkolival, wasabis üvegtészta uborkával, és koreai sárgarépa saláta

  • 2013.05.12.
  • 4

Igazán nem nehéz a szétválasztó étrend szerint táplálkozni ilyen finom saláták és egy fenséges halszelet társaságában. Ez az egészséges táplálkozás  legegyszerűbb módja, ha nem keverjük egy étkezésen belül a  gabonaféléket és az állati fehérjéket. Az aranyszabály, melyet betartva nem terheljük túl szervezetünket, A fehér húsú halak segítik a testnedvek egyenletes eloszlását, és a citrusfélék levében történő pácolás pedig nem csak az ízeket gazdagítja, hanem ,segít szervezetünknek a halhús  lebontásában.

2 adaghoz
200g fogasfilé 
1/2 citrom leve
1 teáskanál reszelt gyömbér
1 teáskanál világos szójaszósz
1 evőkanál olíva oaj
1 evőkanál vaj
1 csomag üvegtészta
1/2 kígyóuborka
1 kávéskanál wasabi
1/2 zöldcitrom leve és héja
1 teáskanál világos szójaszósz
1 teáskanál szezámolaj 
2-3 közepes sárgarépa

2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál kimchi paprika, vagy durvára őrölt erős paprika
1 teáskanál rizsecet, vagy más természetes ecet
6-8 kis brokkolirózsa
1 evőkanál vaj
citromlé, só
A fogasfilét egy fél órára bepácoljuk a citromlé, gyömbér, szójaszósz hármasában, s lefedve hideg helyen várakoztassuk.

Az üvegtészta nem csak rizstészta hanem lehet, mint most is mungó babból készült. Forró vízben 5-6 percig hagyjuk állni, majd leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük. Elkészítjük az öntetet, ehhez a wasabi krémet összekeverjük a zöldcitrommal,és a szójaszósszal. Az uborkát mindig 180 fokban elforgatva nagy háromszögekre vágjuk, majd a kapott hasábokból lapokat szelünk. Más forgatásban is történhet a szeletelés, lényeg hogy avégén háromszög alakú uborkaszeleteket kapjunk.
A sárgarépát teljes hosszában vékony csíkokra szeljük, vagy egy mandolinnal reszeljük. Besózva állni hagyjuk. Amikor már  levet eresztett, jól kicsavarjuk, Hozzáadjuk a fokhagymát gyömbért, paprikát, olajat, szójaszószt, ecetet, és kézzel jól összegyúrjuk.
Amikor a saláták készen vannak a brokkolit 3-4 percig pároljuk, tálaláskor megöntözzük citromos vajjal, melyben kis sót is elkevertünk. 

A halról leitatjuk papírtörlővel a páclevet, és egy  felforrósított serpenyőben az olaj, és vaj keverékén mindkét oldalán átsütjük.