Mazsolás tofu és spárga fenyőmaggal

  • 2013.05.11.
  • 3

Először bizarrnak tűnhet, mégis érdemes kipróbálni. Ez az összeállítás tartalmazza egy ételen belül a számunkra szükséges tápanyagokat, és különlegesen harmonikus ízvilágot képvisel.

Hozzávalók 2 adaghoz
10-12 szál  zöld spárga
1 kis darab lágy tofu 
2 szál újhagyma
1cm-es gyömbérszelet csíkokra vágva
2 gerezd fokhagyma, vagy 1 szál újfokhagyma
1 evőkanál mogyoró olaj
1 evőkanál arany mazsola
1 evőkanál fenyőmag, vagy kesudió
1 teáskanál világos szójaszósz
1 teáskanál osztrigaszósz
2 tyúk tojás, vagy friss kacsatojás
Az újhagymát 4-5 cm es csíkokra vágjuk, a fokhagymát vékony csíkokra , a  tofut kis kockákra. Ha nem lágy tofuból készítjük akkor áztassuk 10-15 percig meleg vízben. A spárgát párolóedényben vagy kis vízben 3-4 percig főzzük, utána rögtön hideg vízbe tesszük hogy megmaradjon a szép zöld színe.A tojásokat félkeményre főzzük,  5-6 percesre, és rögtön hideg vízbe tesszük.

A wokban melegítsük fel az olajat, dobjuk bele a gyömbért, fokhagymát zöldhagymát és kevergetve pirítsuk 2-3 percig, aztán jöhet a fenyőmag és a megmosott leszárított mazsola, ezzel is pirítjuk 1-2 percig, és beletesszük a tofut, ráöntjük aszója szószt és az osztrigaszószt összemelegítjük ha szeretnénk, hogy bársonyosan sűrű mártásunk legyen egy fél teáskanál hideg vízben feloldott keményítőt adhatunk hozzá, vagy amikor már levettük a tűzről egy darabka kemény vajat olvasztunk fel benne. Utoljára adjuk hozzá aspárgát, már a tálaláskor. 
Főtt jázmin rizst ajánlok hozzá.