Ordás fagyi

  • 2017.07.05.
  • 4

Ha itthoni nyár, akkor kapros-ordás palacsinta! Más területeken kevéssé ismert ez a juhtej savójából készült sajtféleség, leginkább a ricottához hasonlítható. Mivel nagyon szeretem az ordát, de mégsem lehet minden nap palacsintát  enni (hetente viszont már igen, amint ez mostanában kiderült :D), ezért próbálom más receptekben is felhasználni. Készítettem már ordás palacsintatortát, ordás-feketáfonyás minipalacsintát, ordás papucsot és citromos-mákos kalácsot ordás krémmel. Hozzávalók:170 g orda40 g eritrit2 tojássárgája2 dl kókusztejfél tábla cukormentes feketecsoki1 ek. kókuszzsírA tojássárgákat kikevertem az eritrittel, hozzáadtam a kókusztejet és kavargatás mellett krémmé főztem. A még meleg krémbe belekavartam a szétmorzsolt ordát, hogy teljesen beleolvadjon, majd a krémmel megtöltöttem 5 pálcikás fagyiformát. 6 óra alatt már megfagy. A csokit összeolvasztottam a kókuszzsírral, és kiskanállal rácsorgattam a fagyira.