Mineolás ál-túrótorta kesudióból

  • 2014.01.26.
  • 4

Most találkoztam először a mineola nevű citrusfélével, ami ránézésre a narancs és a mandarin keveréke. Legalábbis én így gondoltam, de kiderült, hogy "a tangerine (ez meg mi?)
és a grapefruit keresztezéséből alakult ki.Az ízében a narancshoz erősen hasonlító gyümölcs könnyen felismerhető jellegzetes körte formájáról. "A kesuból valami krémes, gyümölcsös dolgot szerettem volna készíteni, a fehér és a narancssárga járt a fejemben.Hozzávalók:-160 g kesudió beáztatva néhány órára-2 db. mineola (vagy narancs, mandarin, akármi)-3 ek. útifű maghéj-xilit, eritrit, stevia vagy akármilyen édesítő (nekem most csak steviám van, és azzal is nagyon fukarul bántam)1 mineolát és a kesudiót összemixeltem, amig teljesen krémes lett, az maghéjjal sűrítettem. A másik mineolát a díszítéshez használtam. Összesen 75,8 g CH-ot tartalmaz.