Banános kakaós kocka - paleo

  • 2014.04.03.
  • 3

Egy gluténmentes kakaós süti receptet találtam a múltkor említett norvég gasztomagazinban, ezt alakítottam át paleossá. Kicsit túlvásároltam magam banánból, ami egyébként nem lenne baj, mert le szoktam fagyasztani, fagyihoz, turmixokhoz szuper, de most éppen fagyasztó ürítésen dolgozom. Egyszerű, gyors, a gyerekeknek is ízlik, szóval ideális. Nemrég vettem manióka lisztet, ami szintén megengedett a paleoban, csakúgy, mint a tápióka keményítő, eddig nem használtam, de nagyon tetszik, fogom használni ezentúl ezt is. Nem nagy mennyiség fogy nálunk, mert variálom a többi paleo liszttel és nekem ez rendben van, mert a lényeg , hogy gluténmetes.Hozzávalók:15 dkg krémes mandulavaj (nálam házi)25 dkg érett, puha banán (héj nélkül mérve)8 dkg olvasztott kókuszolaj5 dkg erythritolpici só1 tk. sütőpor1 tk szódabikarbóna1 rúd vanília vagy 1 tk. vanília kivonat8 dkg finomra darált mandula8 dkg manióka liszt (tápióka keményítő vagy nyílgyökérpor is jó)3 dkg cukrozatlan kakaóporA máz hozzávalói:3 ek. cukrozatlan kakaópor3 ek. forró víz2 ek. erythritol (ízlés szerint)5 dkg kókuszolajA puha banánt, a mandulavajat, az édesítőt és az olvasztott kókuszvajat krémesre kevertem a mixerrel. A többi hozzávalót elvegyítettem, majd ezt is hozzáadtam és simára kevertem. Egy 28x20 tepsit kibéleltem sütőpapírral, a masszát belesimítottam. 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt lett kész nálam, érdemes tűpróbát végezni. A sütit egy tálcára borítottam, lehúztam a sütőpapírt óvatosan, majd elkészítettem a mázat. A kakaóport, a forró vizet és az édesítőt habverővel simára kevertem, majd a kókuszvajat is hozzáadtam, simára kevertem. A már kihűlt süti tetejére kentem, melegen még folyékony, de később megdermed a máz. Kis kockára vágva tálaltam, igazán ízletes és telítő sütemény, 1-2 kis kocka bőven elég, és nekem a maradék másnap még sokkal jobban ízlett, az ízek jobban összeértek. Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)