Mandulavajas kenyér liszt nélkül, feketeszedres avokádós smoothie- paleo

  • 2014.03.12.
  • 1

Ezt a mandulavajas kenyeret már hónapokkal ezelőtt nézegettem, aztán valahogy elfeledkeztem róla. Nagyon egyszerű, nekem nagyon tetszik az állaga, és a sok tojás ellenére sincs tojás íze. Sok helyen láttam, de végül ezt a receptet követtem, ebből egy nagy kenyér lesz. Ez volt a kedvenc szendvicsem a héten, paleo sajtkrém, füstölt pisztráng, avokádó szeletek:) Ez még a vasárnapi reggelim volt, a kényeztető verzió, hétközben nincs időm ilyenekre, meg korán reggel nem is bírnék ilyeneket enni.
Sárgabarack-avokádó-feketeszeder smoothiet ittam, mit mondhatnék, szeretem a hétvégéket:)Hozzávalók: (nagy kenyérhez)45 dkg mandulavaj (nálam házi)6 db tojás2 tk. sütőpor (gluténmentes)1/2 tk. Himalája só1,8 dl langyos vízSmoothie hozzávalói:3 db sárgabarack (befőtt, cukor nélküli, de fagyasztott is jó)10 dkg feketeszeder (fagyasztott)1 nagy avokádó2 dl kókusztej (vagy mandulatej) A hozzávalókat mixerrel összkevertem, kókuszvajjal kikent teflon formába öntöttem és 160 fokos előmelegített sütőben megsütöttem, szilikonos forma is jó. Nálam ez kb. 50 perc volt, de figyelni kell, a linkelt receptnél 1 óra volt. A mandulvaj lehet bolti is, de szerintem az igen drága, én házilag készítem, ez most vegyesen sima mandulából és blansírozott mandulából készült, azért nem lett olyan sötét. Jó nagy kenyér lesz belőle, nekem több, mint 1 hétig elég, mert egyedül eszem, legközelebb csak fél adagot sütök.
Szendvicsnek is jó és pirítható is, ahogy írtam is, nekem az tetszik legjobban benne, hogy nincs tojás íze, laktató, legtöbbször alig bírok megenni 2 szeletet.Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)