Mandulavajas zabpelyhes csokis keksz

  • 2013.11.12.
  • 4

A recept innen, mostanában mindig van itthon mandulavaj, csak egy foood processzor és mandula kell hozzá, nagyon finom. A keksz is finom, gyorsan eltüntette a család, mindenkinek csak ajánlhatom, a recept bögrés, és most nem volt kedvem mérni, maradt így. Hozzávalók: 1 bögre- 2,5 dl3/4 bögre liszt3/4 bögre őrölt mandula (akár héjas, akár blansírozott)3/4 bögre zabpehely 1/2 tk. sütőpor1/2 tk. szódabikarbónanagy csipet só8 ek. puha vajfél bögre cukor (nálam erithrytol)fél bögre barnacukor2 tojás 1 1/2 tk. vanília kivonat (nálam 1 rúd vanília)fél bögre mandulavaj22 dkg durvára vágott csoki vagy csoki chips (nálam 10 dkg)A száraz hozzávalókat elvegyítettem és félretettem. A barnacukrot, az édesítőt és a puha vajat a mixer táljába tettem, pár percig kevertem, míg habos nem lett. Hozzáadtam a vanília kikapart magjait, majd a tojásokat egyenként, jól kikevertem mindegyikkel. Hozzáadtam a mandulavajat is, végül a száraz hozzávalókat kevertem bele, majd a csokit. Fagyis kanállal sütőpapírra adagoltam a kekszeket, enyhén lenyomtam és 180 fokos sütőben 10-12 percig sütöttem őket, majd hagytam hűlni a tepsin, rácsra szedtem őket és teljesen kihűtöttem.