Feketeerdő -szerű tálas desszert

  • 2016.10.19.
  • 7

Feketeerdő -szerű tálas desszertA Feketeerdő torta újragondolt változata a tálas, vagy pohárdesszert. Ekkor nem tortának készítjük el, de a hozzávalók ugyan azok: kakaós piskóta kockák, tejszínes csokikrém, vaníliakrém és rumos meggy egy edégyben egymásra rétegezve, tetején édes tejszínhabbal, csokiforgáccsal díszítve.Az én mostani desszertem azért "Feketeerdő szerű", mert a kakaós piskóta helyett bolti babapiskótát használtam. Szóval nem az igazi, de így is nagyon finom volt! :)Hozzávalók:40 deka babapiskóta1 üveg magozott meggybefőtt1 kisüveg rumaromaCsokikrémhez:10 deka étcsokoládé2,5 deci habtejszínVaníliakrémhez:1 zacskó főzős vaníliapudingfél liter tej5 evőkanál kristálycukorTetejére:2,5 deci habtejszín1-2 evőkanál porcukorcsokiforgács vagy csokidaraElkészítés:A babapiskótákat egyenként 3 darabba törtem. A meggybefőttet leszűrtem, a levébe beleöntöttem a rumaromát(lehet valódi rum, de én most gyerekeknek is adtam belőle).A csokikrémhez
2,5 deci (1 zacskó 30%-os) tejszínt melegedni tettem, és beletördeltem a tábla étcsokit. Kevergetés közben felforraltam, majd főztem 1-2 percig, hogy sűrűsödjön. Nem muszáj túl sűrűre főzni, mert hűlés közben még sűrűsödik. Félretettem, időnként megkevertem, hogy ne bőrösödjön.A vaníliakrémhez
egy lábosba öntöttem a tasak pudingport, hozzákevertem a cukrot, és a tejjel felöntve kézi habverővel kevergetve megfőztem a pudingkrémet. Nem kell annyira sűrűre főzni, mintha tortakrémhez főznénk.Egy nagyobb üvegtál alját kiraktam bvabapiskótadarabokkal, és meglocsoltam a rumaromás meggylével. Rákerült egy réteg csokoládékrém, aztán újra babapiskóta, arra egy réteg vaníliakrém, megszórtam meggyszemekkel, és így foltattam tovább a rétegezést. Felső rétegnek csokikrémet kentem, erre vaníliakrémet, és hűtőbe tettem néhány órára, hogy kicsit összeérjen.Tálalás előtt a másik zacskó habtejszínt 1 púpozott kanál vaníliás cukorral kemény habbá vertem. Nem tettem bele semmi habfixáló. Ráöntöttem a felső rétegre, megszórtam csokidarával, és tálaltam.Lehetett volna még díszíten - meggyszemekkel, menta levelekkel, csokiba mártott ostyarúddal - de most siettem. Majd legközelebb...Így készültFinom volt, de másnap még finomabb volt, amikor összeértek az ízek.