Hagymás kosárkák leveles tésztából

  • 2013.08.26.
  • 8

Hagymás kosárkák leveles tésztábólMost gyorsan aakartam valami sósat. Persze, hogy leveles tésztából készítettem!Kosárkák hozzávalói:1 csomag félkész leveles tészta (275 grammos)Töltelékhez:30 deka vöröshagyma3 deka olívaolaj1 deci tejföl2 kisebb tojás1 teáskanál lisztsó, őrölt bors, őrölt kömény5 deka reszelt sajt a tetejéreElkészítés:A hagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon megpároljuk. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt hozzáadjuk. Mikor a hagyma langyosra hűlt, hozzákeverjük a lisztet, tejfölt és a tjásokat.A félkész levele tészta már kinyújtott állapotban van a csomagban, én még kicsit nyújtottam rajta, így
ki tudtam vágni belőle 12 darab 10 cm átmérőjű kört. Ezekkel a tésztakörökkel kibéleltem 12 szilikon muffinformát.Kibéleltem tésztával a muffinformákatBelekanalaztam a hagymás tölteléket. Alig lett elég, mivel nem ügyeltem rá, hogy egyformán osszam el. Kettőbe kevesebb töltelék jutott, ezért ezekbe még 1-1 karika füstölt házikolbászt is belecsipkedtem.Kettőbe kolbász is kerültRáreszeltem a sajtot is, és 250 fokra előmelegített sütőbe toltam a tepsit, amelyen sütőpapíron sorakoztak a muffinformákban a kosárkáim. Alsó-felső lángon 40 percig sütöttem.Kicsit hűltek és tálaltam is. Finom volt.Megkóstoltam, finom volt!A receptet
Itt
találtam. Persze nem éppen úgy csináltam, de köszönet jár az ötletért!