Fűszeres-narancsos paradicsomkrémleves

  • 2021.01.17.
  • 7











Hasonló levest tavaly a nürnbergi karácsonyi vásárban kóstoltam. Visszanézve, micsoda idők voltak azok! Csak megvettük a repülőjegyet és hipp-hopp, oda utaztunk, ahová akartunk. Az volt a korona előtti utolsó külföldi utunk.



Szintén akkor kóstoltam a Gesztenyekrémleves szarvasgomba olajjal-t, amely a tavalyi karácsonyi ebédünk része lett.



Mindkét leves nagyon ízlett, a hideg zimankóban átmelegítettek és fűszeres ízüket egy év távlatából sem felejtettem el.



A narancsos paradicsomkrémlevesnél tétováztam egy cseppet, nem tudtam fejben összerakni, hogy milyen lehet a végeredmény. Kíváncsi énem szerencsére győzött én pedig gazdagodtam egy új ízvilággal.









Hozzávalók:



1 hámozottparadicsom konzerv½ l paradicsomlékevés olívaolaj1 kis hagymasóbors1 fahéjrúd5 szegfűbors5 kardamomkevés chilikéshegynyi szerecsendiókevés gyömbér1 narancs2 evőkanál keményítő1 evőkanál méz1 evőkanál nádcukor







Elkészítése




Az olívaolajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a fűszereket.Beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, felöntjük paradicsomlével. Forrni tesszük.A narancsot meghámozzuk, héját a leveshez adjuk. Ha a leves megfőtt, kiszedjük belőle a fűszereket és a narancshéjat. Krémesre turmixoljuk.A keményítőt elkavarjuk egy kevés levessel, a leveshez adjuk, lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni. Beleöntjük a narancs levét. Mézzel, barnacukorral ízesítjük.Forrón tálaljuk.