Pikáns, sült, vajas kukorica

  • 2018.08.28.
  • 7

Nem múlhat el a nyár csöves kukorica nélkül! Legjobb a natúr, vízben főtt változat, de azért vannak még izgalmas lehetőségek.Most chilis, bazsalikomos, petrezselymes vajjal kenegettem. Végül pedig lime levével locsoltuk. Nem mindennapi nasi, mexikói ízvilággal!Sütőben vagy grillrácson is elkészíthető. Hozzávalók: 4 cső zsenge kukoricasó, bors10 dkg vajchili pehely4 szál bazsalikom4 szál petrezselyemzöld1 lime ElkészítésA kukoricacsöveket megpucolom. A leveléből  néhányat rajta hagyok és megkötözöm.A puha vajba belekavarom a sót, borsot, chilit és az apróra vágott zöldfűszereket.A kukoricacsöveket bekenegetem a fűszeres vajjal. Sütőpapíros tepsire rakom őket, majd alufóliával lefedem és kb. 40 percig így sütöm.A fóliát levéve még megkenem a maradék fűszeres vajjal és készre sütöm. A végén 5 percet grillezem.Tálalás előtt megszórom friss zöldfűszerrel. Lime levet csöpögtetünk rá fogyasztáskor.Tipp: Aki szereti, korianderrel is fogyaszthatja.