Csirkemell bruschetta

  • 2018.08.13.
  • 9

Nyáron könnyű húsokat kívánunk inkább: csirkét vagy halat, lehetőleg sok zöldséggel. A bruschetta “receptjét” pont négy éve osztottam meg itt a blogon. Különféle változatokban azóta is nagy kedvencünk. Esszük télen-nyáron, de a legfinomabb akkor, mikor kint a szabadban érik az édes paradicsom.Most csirkemellen tálaltam és komplett ebéd lett így. Jó példája annak, hogy a recepteket bátran kombinálva új, jó ételek születhetnek. Hozzávalók: 2 csirkemell (csont és bőr nélkül)só, borsolívaolaj4 érett paradicsom4 cikk fokhagymakakukkfű/bazsalikom/oregánópár szem olajbogyókevés parmezánbalzsamecet (opcionális) ElkészítésA csirkemelleket kettőbe vágom, sózom, borsozom. Kevés olívaolajon mindkét oldalukat szép pirosra sütöm.A paradicsomot, fokhagymát, olajbogyót apróra vágom. Meglocsolom olívaolajjal, hozzáadom a zöldfűszert.A csirkemellekre halmozom a fűszeres paradicsomot.Parmezánforgáccsal meghintve, esetleg balzsamecettel meglocsolva tálalom.