Csirkemáj pástétom vörösáfonyával

  • 2018.05.31.
  • 8


Rajongásig szeretem a zöldfűszereket. Én azt hiszem a főzést is akkor szerettem meg, mikor kiderült számomra, hogy nem csak petrezselyemzöld és kapor létezik és télen sem kell fűrészporszerű, kifakult, szárított fűszerekkel ízesíteni az ételt. Nálunk a fagyasztó jó részét a különféle zöldek foglalják el. De az az igazi, mikor a szüleim kertjéből gyűjtögetek. Ott gyakorlatilag néhány téli hónapot leszámítva mindig találok kincseket, de a tavasz vége, nyár eleje az mindig különleges, gazdag és gyönyörű.
Most a zsályához és a metélőhagymához komponáltam a pástétomot. A sok “vöröset” pedig már el kell használni a mélyhűtőből, mert kell a hely az újaknak.
Úgy érzem ízig-vérig hazait sikerült alkotnom.

Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj
10 dkg vaj
1 közepes hagyma
só, bors
4 ek tejföl
1 ek mustár
4 ek vörösáfonya (fagyasztott)
metélőhagyma
zsálya

Elkészítés

A hagymát megpucolom, apróra vágom, a vaj felén megdinsztelem.
Hozzáadom a májat, sózom, borsozom és fedő alatt puhára párolom.
Ha a máj puha, hozzáadom a tejfölt és hagyom teljesen kihűlni.
A tejfölös-hagymás májat robotgépbe teszem. Hozzáadom a mustárt, a megmaradt vajat, a fűszernövényeket.
Krémesre turmixolom, végül belekavarom a (kiolvasztott, lecsöpögtetett)vörös áfonyát.
Friss kenyérrel, péksüteménnyel az igazi!