Lilahagyma lekvár vörösborral

  • 2016.10.15.
  • 6

– Mit főzöl?– Lilahagyma lekvárt.– ???– Mondom: lilahagyma lekvárt.– Az valami chutney? – Tulajdonképpen igen.– Akkor azt mondd. Ez a lekvár szörnyen hangzik.Én hajlandó vagyok bárminek mondani. A prekoncepciók zavaróak tudnak lenni néha. És nemcsak  az ételnevek esetében. Hozzávalók: 60 dkg lilahagymakevés olaj3-4 dl vörösbor3-4 ek barna rncukorsó, borskakukkfűElkészítés1. A hagymákat kettőbe vágom és felszeletelem. Az olajon, lefedve elkezdem párolni. Néha megkavarom. Ha már áttetsző, sózom, borsozom és felöntöm a vörösborral.2. A borral együtt addig főzöm, amíg teljesen elfövi a levét. A végén kakukkfűvel ízesítem.3. Hidegen tálalom húsokhoz, sajtokhoz, szendvicsekhez.