Akácvirág szörp

  • 2015.06.08.
  • 6

Akácszörpöt tavaly készítettem először. Annyira illatos és intenzív, hogy nem is értem, miért a bodza lett mégis a közismertebb.
A legnehezebb talán egy forgalmas utaktól távoli akác lelőhelyet találni. Ha ez megvan, két nap türelmi idő következik, de utána már fogyasztható is a házi szörp. Önmagában édes, ízlés szerint hígítható vízzel, turbózható citrommal. A recept
innen
származik.Hozzávalók: 2 l akácvirág










2 l víz










2 kg cukor










2 db. citrom










2, 5 dkg citromsóElkészítés: A virágokat egy nagyobb fazékba teszem, felöntöm a vízzel. Belekarikázom a citromokat. A fazékba egy tányért teszek, amellyel lenyomtatom a virágokat (különben feljönnének a víz tetejére). Két napra beteszem a fazakat a hűtőbe.Két nap elteltével leszűröm a virágokat, alaposan ki is nyomkodom. Hozzáadom a cukrot, a citromsót és 10 percig főzöm.
Télire is eltehető, de nekem tavaly pár hét alatt elfogyott.