Szakállas pogácsa Blogkóstolóra :-)

  • 2017.01.04.
  • 2

Konyhavirtuóz jól tudja, a szilveszter nem múlhat el sós finomság nélkül. :-) Ezért tőle választottam egy könnyen összedobható szakállas pogácsát az új év köszöntésére. A leírás alapján a krémet én is dupláztam és a pogikat kettévágva töltöttem meg őket.
Receptvadászat közben jót mosolyogtam mert rátaláltam a sajtosroló tortára Konyhavirtuóznál, amit egyszer, szintén Szilveszterre az én receptem alapján készített el. Annak a sajtkrémje is nagyon finom, nem is tudnék választani a kettő közül. :-) Így mondhatjuk, hogy már szilvesztereztünk egymásnál. :-D
A receptvadászat egyébként a 32. Blogforduló keretében történt, amelyet Simon vezényelt le. Lessétek majd nála az összefoglalót, kíváncsian várom, hogy tőlem mit készítenek majd erre a fordulóra.
BÚÉK mindenkinek! :-)

Hozzávalók: 1 csomag leveles tésztatojás a kenéshez a tetejére szezámmag,reszelt sajt vagy magkeverékA krémhez:

4 csapott evőkanál liszt
2 dl tej
2 tojás sárgája
2 db tömlős natúr sajtkrémkb. 15 dkg reszelt sajtsó ízlés szerint
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tojással megkenjük, ízlés szerint megszórjuk a tetejüket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megsütjük őket
190 fokon.A krémhez a tojást a liszttel és a tejjel elkeverjük és közepes lángon, sűrű krémet főzünk belőle. Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a sajtkrémet is és ízlés szerint sózzuk. A kisült pogikat kettévágjuk és krémmel összeragasztjuk, majd
a reszelt sajtban megforgatjuk őket.
Gyorsabban fogynak a tálról mint a fénysebesség... :-D :-D

Címkék

Aprósütemény