Sacher torta cukor-filmkockával és "eltarthatósági" kísérlettel :)

  • 2014.02.05.
  • 6


Ausztriába vinni Sacher tortát, na ilyen is csak az én tortabolond fejemből pattanhatott ki..... :-DAz úgy volt, hogy együtt mentünk síelni kedvenc unokahúgomékkal akik egy ideje már Bécsben élnek. Ritkán találkozunk sajnos, így el voltunk maradva névnapi és szülinapi köszöntésekkel egyaránt.Kitaláltam, hogy meglepem őt egy tortával - viszek neki egyet. Igen ám, de mi már vasárnap elfoglaltuk a szállást ők pedig csak szerdán jöttek utánunk. Melyik torta tud minőségromlás - és orvul felfalás :-D -
nélkül ennyi időt a hűtőben csücsülni?Úgy döntöttem, a Sacherom.... Közben Lucánál is láttam egy esélyesnek tűnő francia csokitortát, de féltem, hogy mivel nem ismerem azt a csokitortát, nem tudok rendesen nyilatkozni 4 nappal a sütést követő állapotáról. Ezt majd legközelebb...És hogy mi a fondant filmkocka története? Nagymamámék kertjében állt egy kicsi zöld házikó, amit Katikával "Pa-Dö-Dö Cukrászdaként" működtettünk éveken át. ( Hogy miért ez a név? Mert ilyen plakátot találtunk az egyik tini magazinban, és ez került az ajtóra. :-DDD) Kevertük, sütöttük, díszítettük a homoktortákat hosszú éveken át, míg ki nem nőttünk belőle...vagyis én nem is nőttem ki... :)))Bal oldalon a hatalmas cseresznyefa volt a törzshelyünk, igazi fészkeink voltak a tetején és rendszeresen gyógyítgattuk a macskaméztől, amit meg is jelenítettem a létra mellett egy részen.Isten éltessen sokáig Katikám!!! :) A torta receptje itt található. A figurák házi fondant-ból készültek, Az oldalára formanegatív segítségével fehércsoki-díszeket készítettem.Ja, és a lényeg: nagyon finom volt a torta még az 4. és 5. napon is! A hatodikat már nem érte meg... :)