Vasi hatlapos sütemény (Páromtól)

  • 2019.02.03.
  • 8

Mielőtt még bármelyőtökben, aki régóta az ismerősöm, felmerülne, hogy "nocsak! Sütizünk?! És a sok-sok leadott kg?!" Eldicsekszem, hogy semmi ilyenről nincs szó, súlyomat tartom, a süteményeket a párom alkotja, mert ez a mániája:) A családban pedig szétosztásra kerül. Ez nem jelenti azt, hogy én soha többé nem fogok süteményt készíteni, de nem ilyen sűrűséggel, az bizonyos!:) És, hogy ne kelljen minden ilyen édességnél magyarázkodnom, a cím mellett zárójelben már jelezni fogom, hogy a "Páromtól".Hozzávalók:Tészta:50 dkg. liszt10 dkg vaj, vagy margarin15 dkg porcukor1 tasak vaniliáscukor1 tasak szalalkáli2 tojásKrém:2 tojás3 tasak csokoládés pudingpor30 dkg. cukor1 l. tej10 dkg vaj2 tasak vaniliás cukorElkészítése:A szalakálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk és lisztezett munkalapon egyenként kinyújtjuk kb. 25X30 cm méretű lapokká. A lapokat vajjal kikent, v. sütőpapírral fedett sütőlemezen (vagy a tepsi hátulján) megsütjük.Sütési hőmérséklet: 180 celsius fok (alsó felső sütés előmelegítve)Sütési idő: 6-8 perc.Krém:A 2 tojás sárgájájából, pudingporból, cukorból a tejjel sűrű krémet főzünk Még melegen belekeverjük a vajat, és a habbá vert tojásfehérjéket.A krémmel megtöltjük a tésztalapokat, és ha kihűlt, a süteményt hűtőszekrénybe tesszük.Másnap porcukorral meghintjük, és tetszés szerint szeleteljük.