Gyömbéres, bambuszrügyes csirkemell

  • 2015.04.07.
  • 9

A receptet ITT

találtam. Megtetszett, elkészítettem a leírásnak megfelelően. Amikor elkészült, kissé meglepődtem, mert az általam készített étel még csak nem is hasonlított az abban a blogban szereplő ételhez, illetve képéhez.Hozzávalók:(4 személyre)1 egész csirkemell filéA páchoz:1 ek. étkezési kukorica keményítő1 ek. szójaszósz1 ek. balzsamecet1 kk. reszelt gyömbér3 gerezd zúzott fokhagyma1 tk. grill fűszerkeverékborssó1 szál zöldhagymafél üveg bambuszrügyHabaráshoz:2 dl tejföl1 ek. lisztElkészítése:A nagyobb csíkokra vágott csirkemell filét beletesszük
a fűszerekből és az étkezési keményítőből készített pácba. Legalább fél órát pihentetjük.Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a bepácolt csirkemell filéket alaposan átforgatjuk. Amikor kicsit megpirultak, felöntjük 2 dl vízzel és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, egy szál karikára vágott zöld hagyma és a bambuszrügyet keverjük bele.2 dl tejfölben elkeverünk 1 ek. lisztet, ezzel besűrítjük a ragut, majd jól kiforraljuk. Párolt rizzsel tálaltam.A párolt rizst vágott medvehagymával szórtam meg.Megjegyzésem:amíg a tejfölös habarás nem került bele, látványra hasonlított a "minta" ételhez. Azonban a tejfeles habarás után sem a színe, sem az íze nem volt már olyan. Legközelebb ezt a mozzanatot kihagyom.