Lecsós szelet kuszkusszal

  • 2018.01.08.
  • 6

Újabb finomság karajból. Aki szereti a lecsót, ezt is imádni fogja. A köret szabadon variálható  

Hozzávalók:
10 szelet karaj
500 g paradicsom
2 nagy paprika
1 nagy fej vöröshagyma
olaj
só, bors
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon. A hússzeletek mindkét oldalát alaposan sózzuk, borsozzuk, majd megsütjük a hagymás zsiradékon (oldalanként kb. 4-4 perc). Kivesszük a húst, és a visszamaradt zsiradékon elkészítjük paradicsomból és paprikából a lecsót. Amikor elkészült, visszatesszük a húst, pár percig együtt sütjük őket, összekavarjuk. 
A kuszkuszt kevés olajon megpirítom, majd dupla mennyiségű vízzel felöntöm. Sózom, borsozom. Amikor már kezd elfőni a víz, kevergessük, különben leég. Megvárjuk, míg magába szívja az összes vizet, eután elkészült