Narancsos brownie

  • 2017.07.10.
  • 3

Szeretem, mikor a férjem kész tények elé állít, hogy mit szeretne enni. Most egy nagyon csokis sütire vágyott. Már olyan régen szerettem volna kipróbálni a brownie-t, és találtam hozzá egy tökéletes receptet. A narancs íze, illata egy kis karácsonyi hangulatot is csempészett a 34 fokos júliusba Az egyik legjobb sütemény, amit az utóbbi időben készítettem. Bizton állítom, gyakran el fogom készíteni, mert nagyon egyszerű, és tényleg nagyon-nagyon finom.  A csokis istenien krémessé varázsolja. 

Hozzávalók egy kb. 20×30 cm-es tepsihez
2 dl tej
20 dkg vaj/margarin
3 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor
35 dkg cukor
1.5 dl natúr joghurt
2 tojás
csipet só
2 darab narancs 
2 kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg liszt
10 dkg étcsoki

A tésztához vízgőz fölött összeolvasztjuk a tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és a cukrot. Vigyázzunk, ne legyen túl forró! Fakanállal hozzákeverjük a joghurtot és a tojásokat, végül a sóval, narancshéjjal, szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Beledobáljuk a narancsgerezdeket, és az étcsokit. 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki, vegyük ki 35 perc után, ha belül nyersnek tűnik, akkor is. Kihűlve krémes lesz.