Vegán gomba(erdei)pástétom. A róka.

  • 2020.01.09.
  • 1

Ennek a nagyszerű gombapástétomnak az ötlete még nyáron született,
akkor, amikor gyönyörű, friss erdei gombáim voltak.A többféle vadgombát tisztítás után vékony szeletekre vágtam
és kevés olajon megsütöttem.Elosztottam néhány bébiételes üvegbe és miután kihűlt
az üveget szorosan lezárva a fagyasztóba tettem.Elterveztem, hogy karácsonyra készítek belőle valami finomságot.Így is lett.Amennyiben nincs erdei gombád, ne szomorkodj,a mindig kapható csiperke gombából is finom.Könnyű elkészíteni, percek alatt kész, még akkor is, ha-mint az utóbbi esetben- a gombát frissen sütjük meg.Gombán kívül a pástétomhoz kell még néhány hozzávaló,fokhagyma, só, bors és tofu.Az ünnepi változat tetejét olvasztott kókuszvajjal zártam le(úgy, mint a májpástétomot szokás).Vegán gomba(erdei)pástétomHozzávalók200 g gomba lesütve vagy 250 g friss + 3 ek olaj180 g füstölt tofu2-3 gerezd fokhagymasófrissen őrölt bors- Karácsonykor: a gombát előző este kivettem a fagyasztóból,majd másnap mindent a konyhai aprítógépbe raktam és krémesítettem.- Amennyiben friss gombából készítjük:
a gombát tisztítás és szeletelés után kevés olajon (v. kókuszvajon)süssük pirosra.Majd turmixoljuk össze a fokhagymával és a tofuval.Sózzuk, tekerjünk bele borsot.Pakoljuk át egy szép üvegbe vagy megfelelő méretű cserép/porcelán tálkába,simítsuk el a tetejét és öntsünk rá egy ujjnyi olvasztott kókuszvajat.Hűtőbe tároljuk fogyasztásig, majd 2 nap alatt fogyasszuk el.Friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk.Szeretetrehangoltan:
a Facebookonaz Instagramona Pinteresten*Találkozásunk a rókával az esti sétán.Az egyik szeretem film: A róka és a gyerekAjánlom megn