Házi szedres joghurt

  • 2013.08.19.
  • 6

Ebben a melegben mi igazából csak hideg, friss dolgokat kívánunk.
Meleg, nehezebb étel szóba sem jöhet.
Egész nap gyümölcsön élünk, vizet és joghurtot vedelünk,esetleg a kertben összeszedegetett növényekből salátát készítek.
A friss gyümölcsös joghurt igazi felüdülést hoz.
Legyen az sűrű, kémes, gyümölcs darabokkal, avagy iható változat összeturmixolt gyümölccsel.Természetesen, házi joghurtból.Szedres joghurt ital
Hozzávalók
1 liter házi joghurt0,5 liter víz1-2 marék "útszéli" v. "házi" szeder+2 ek mézcsipetnyi őrölt kardamomA szedret a vízzel összeturmixoltam, majd hozzáadtam a joghurtot és még megnyomtam a gombot,
de csak néhány fordulat erejéig.Csipetnyi kardamommal fűszereztem.
Aki kért annak tettem hozzá mézet. Rendszeresen, a délelőtt folyamán szoktam elkészíteni.
Reggel amikor körbejárom a kertem és üdvözlöm a lakóit, akkor összegyűjtöm az "ajándékokat".
Általában egy-két marék bogyós gyümölcs a nyár folyamán mindig akad, ha nem,
akkor más gyümölcs vagy fűszer, gyógynövény, virág, ez-az. Így-vagy úgy összekeverem a joghurttal, rétegezem
vagy összeturmixolom.
Csavaros v. csatos üvegekbe töltöm és beteszem a hűtőbe.
Amikor valaki megkívánja, akkor "csak" előveszi és issza, kanalazza.
A gyermekemnél látom, hogy ennek hatalmas előnye van, hisz 14 éves korban még nem akar várni,
hogy elkészüljön, akkor, azonnal akarja fogyasztani amikor megkívánja.
Bár magam is szeretem megtalálni: fogyasztásra készen és hidegen :)Natúr joghurt, így készítem:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/03/hazi-joghurt-vagy-joghurt-hazilag.htmlSzeretetrehangoltan a Facebookon, ahol általában :) van napi aktuális.
Akinek kedve van, örömmel látom a privát oldalamon :)