Sonkás-sajtszószos durum tészta

  • 2017.06.22.
  • 8

 
Ezt az ételt a kigondolástól számított bő félóra alatt tálalhatjuk. Olyan gyorsan elkészül, hogy még időnk sincs megéhezni.Az íze viszont csodás!
Ahogy én készítem:
A csemege sonkát kockákra vágom, kevéske őrölt szerecsendióval megszórom és kicsit átforgatom mogyoróolajon. Félre teszem.
Elkészítem a sajtszószt: Hozzávalói: 15 dkg cheddar sajt reszelve, 1,5 dl tej, 1 púpozott teáskanál kukoricakeményítő, pár szál snidling. Elkészítése: A lereszelt sajtot egy lábasban közepes lángon elkezdem melegíteni. Amikor a sajt megolvadt, megszórom a kukoricakeményítővel és apránként adagolom hozzá a tejet, kézi habverővel alaposan elkeverem. Az aprított snidlinget beleszórom. Amikor már elvegyült és a kellő sűrűséget elérte leveszem a tűzről.
A zöldséges, színes durum tésztát (jelen esetben orsó) bő forró sós vízben kifőzöm. Langyos vízzel leöblítem, jól lecsöpögtetem és összekeverem a sonkával, meglocsolom a sajtszósszal . Aki még igényli, reszelt sajttal megszórhatja fogyasztáskor. Melegen tálalom.

 
 
Jó étvágyat!