Savanyú káposztaleves, házi füstölt kolbásszal, virslivel

  • 2015.12.18.
  • 5

 
Megfázásos időszakokban természetes gyógyszerként hathat a házilag készített, saját ízlésünk szerint ízesített savanyú káposztából készült leves.A házi füstölt kolbász pedig fokozza az ízélményeket!
Ahogy én készítettem: Egy nagytenyérnyi szalonnát, felkockáztam, zsírjára sütöttem. Ebben a zsírban egy jó nagy fej aprított vöröshagymát dinszteltem. A házi füstölt kolbászt karikáztam és a hagymás zsíron kicsit sütöttem. A savanyú káposztát rövidebb szálakra vágtam és a sülő kolbászhoz adtam. Néhányszor átforgattam és felengedtem a szükséges mennyiségű vízzel. Ha nem nagyon savanyú a káposzta, akkor vízzel vegyítve, annak a levét is használhatjuk felengedésre. Kóstolás után,  ízesíthetjük még (mivel a káposzta már ízesített volt) babérlevéllel, sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel. Amikor a káposzta már puha, a felaprított virslit is betesszük és néhány perces forralás után kész is az igazi vitaminbomba levesünk. Tálaláskor tejfölt és erőspaprikát kínáltam hozzá.
Jó étvágyat!