Bacon alatt sült fűszeres csirkemáj, kurkumás rizzsel, áfonya szósszal.

  • 2015.11.11.
  • 9

 
Szeretjük a csirkemájat, de szerettem volna különlegesebbé tenni. Ezért készült így ez az étel. A családomnak bejött!
Ahogy én készítettem:A májat megmostam és jól lecsöpögtettem.
Fűszeres pácot készítettem, olívaolaj, majoranna, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring keverékéből. Mindegyik fűszerből kávéskanálnyit használtam, csak a rozmaringból tettem kevesebbet, egy mokkáskanálnyit, mert annak nagyon imtenzív az íze. Ebbe forgattam meg a májat és hagytam addig állni, amíg többi hozzávaló is elkészült.
Vöröshagymát karikára vágtam.
Párszem burgonyát héjában megfőztem. Hámozás után, azt is karikákra vágtam. majd ételízesítőben megforgattam.Egy megfelelő méretű tűzállótálat, baconnel kebéleltem, úgy hogy jócskán átnyúljon az edény falán.Miután minden elkészült, rétegeztem a hozzávalókat a baconnel kibélelt tálba. Először a hagymakarikákat raktam le, majd erre került a fűszeres máj és beborítottam a krumplikarikákkal. A lelógó bacon csíkokat ráhajtottam. Fóliával lefedtem és sütőbe tettem. Fél órát sütöttem fólia alatt, majd anélkül addig, amíg a szalonna szépen rá nem sült. 
Tesibe borítottam ki a tálból és az alsó részét, ami most a teteje lett, pirítottam kicsit. Ezt követően már tálalható is.Kurkumás rizzsel tálaltam:Hagymás zsíron kicsit megpergettem a rizst, majd a rizs kétszeres mennyiségének megfelelő húslével felöntöttem, két kávéskanál kurkumát kevertem hozzá (szükség esetén még sózható) és fedő alatt puhára pároltam. Formázva tálaltam.Kiegészítője lett még ennek az ételnek az áfonyaszósz:Ezt egyszerűen úgy készítettem, hogy az áfonyadzsemet, vörösborral és kevéske vaniliáscukorral összeforraltam.
Nagyon ízletes eledel került a tányérunkra.Jó étvágyat!