Töltött paprika

  • 2019.07.25.
  • 4

Töltött paprikaHozzávalók:1 bögre basmati rizs50 dkg darált hússó, bors2 db tojás2 db TV paprika0,5 dl olaj2 ek liszt1 kávéskanál pirospaprika1 üveg paradicsomlé2 dl vízsó1 fej vöröshagyma (kicsi)2 ek cukorElkészítés:A rizst olajon felmelegítjük, majd hozzáöntünk 2 bögre vizet, 1 csipet sót, és addig főzzük, amíg a vizet be nem szívja. A tűzről levéve fedővel letakarjuk, és hagyjuk, hogy a maradék vizet is magába szívja. Hagyjuk kihűlni.A vöröshagymát apróra kockázzuk.Előkészítjük a gombócokat: a kihűlt rizst és a darált húst összekeverjük. Sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összedolgozzuk.A paprikát kicsumázzuk, a töltelékkel megtöltjük, a maradékból gombócokat formázunk.A rántáshoz felmelegítjük az olajat vagy zsírt, beleszórjuk a lisztet. Néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, a paradicsomlét, 2 dl vizet, 1 csipet sót, a felaprított hagymát. Elkeverjük és felforraljuk. Alacsony hőfokon pároljuk. Beletesszük a gombócokat meg a paprikákat és puhára főzzük. Végül megszórjuk a cukorral.